Improved Services : Bedrijfsprofiel

bearing isolatorDe geschiedenis van Improved Services BV begint bij de revisie afdeling van Dutch Northsea Services (D.N.S. BV), een begrip uit de vroege jaren van de Nederlands Offshore industrie toen de N.A.M. hun offshore activiteiten op de Noordzee startten. Als merk-onafhankelijk service- en revisiewerkplaats van roterend equipment en hun appendages werden er revisies uitgevoerd van centrifugaal pompen, ventilatoren, tandwielkasten, stoomturbines, lieren, centrifugaal compressoren, hamermolens, zuiger-compressoren, puinbrekers, lagerstoelen, winches, centrifuges, elektromotoren, gasturbines, generatoren, walsrollen, aandrijvingen enz.

air mizerDe bedrijfsfilosofie was om niet alleen bezig te zijn met het reviseren van het roterend equipment waarbij lagers, keerringen, specifieke onderdelen, mechanical seals en afdichtingen vervangen werden, maar ook met het adviseren en aanbrengen van modificaties in het ontwerp en in het aandragen van oplossingen voor de veroorzakers van de storingen. Het doel hiervan was om de betrouwbaarheid van de installatie waar het roterend equipement onderdeel van uitmaakte, te verhogen en daardoor de machinebeschikbaarheid naar een hoger niveau te tillen. Het logische gevolg hiervan was dat standtijden langer en onderhoudskosten lager werden: oftewel een rendementsverbetering van de installatie. Specialisaties die hieraan o.a. bijdroegen waren balanceren, trillingsmetingen en hun analyses, uitlijnen met laser equipment, en conditiebewaking.
Het adviseren van de klant bestond o.a. uit het selecteren van het juiste mechanical seal type en fabrikaat, toepassen van composiet materiaal in lagerringen en slijtringen van pompen, adviseren en toepassen van oppervlaktebehandelingstechnieken, reverse engineering, opspuiten van assen en sleeve bussen, coaten van pomphuizen, en het leveren van contactloze afdichtingen ter vervanging van de verouderde type labyrint afdichtingen en keerringen/lipseals.

cdrNa een meer dan 30 jaar lange ervaring in o.a. de voedingsmiddelen- en maritieme industrie, water en waste water, de petro-chemische industrie, de staalindustrie, de papier- en karton industrie, HVAC- en bulkindustrie heeft Improved Services BV zich gespecialiseerd in het verhogen van de betrouwbaarheid en het verlengen van de standtijden van roterend equipment, waarbij vraagstukken en adviezen op het gebied van afdichtingen en bescherming van kogellagers en glijlagers, energiebesparing en het voorkomen van productieverlies en lekkages van product, een cruciale rol spelen.

sentinel FBSAls de uitvinder en innovator van de contactloze lagerafdichtingen, de zgn Bearing Isolator en Airmizer, is Inpro/Seal de marktleider op het gebied van het leveren en ontwikkelen van permanente lager bescherming en productafdichting voor en bij talloze toepassingen in Roterend Equipment. Ongeacht de maatvoeringen en/of de complexiteit van de applicatie, voor elke toepassing weten de engineers een Customized oplossing te ontwerpen.
Improved Services BV heeft sinds 2002 de exclusieve vertegenwoordiging van Inpro/Seal op de Nederlandse markt.