Industrieën : HVAC

Verwarming, ventilatie en airconditioning

Door stijgende energiekosten wordt het voor ontwerpers en managers in deze branche steeds moeilijker om voor aangename, gezonde en 'groene' gebouwen zorg te dragen. Fabrikanten van airconditioning, verwarmings- en ventilatie apparatuur gaan de uitdaging aan door steeds efficiëntere designs toe te passen. Bij veel van deze designs worden 'intelligente' luchtbehandelingssystemen toegepast die gebruik maken van frequentieregelaars (VFD - Variable Frequency Drives) om met minimaal energieverbruik een maximum aan luchtstroom te verkrijgen.

Hoewel de inzet van VFD-systemen vele voordelen biedt, kunnen ze in de motoren ook schadelijke blindstromen veroorzaken, die de lagers van motoren en ventilatoren beschadigen en voortijdige en kostbare uitval kunnen veroorzaken.

De Current Diverter Ring (CDR®)van Inpro/Seal biedt een kosteneffectieve oplossing om zwerfstromen in door VDF aangedreven motoren te verminderen. Door op een veilige manier de stroom om te leiden naar aarde, verhindert de Current Diverter Ring dat de elektrische stromen zich via de lagers naar aarde gaat en voorkomt zodoende voortijdige onvoorziene storingen in lagers en uitval van apparatuur.

De Inpro/Seal technologie voor de bescherming tegen zwerfstroom kan door de OEM's (Original Equipment Manufacturer) van airconditioning, verwarmings- en ventilatie-apparatuur voorgeschreven zijn, zodat motoren direct vanaf de motorfabrikant met ingebouwde CDR geleverd worden. De Current Diverter Ring van Inpro/Seal is ook in Split Design te verkrijgen en kan daardoor gemakkelijk in de bovengenoemde apparaten ingebouwd worden.

De Current Diverter Ring van Inpro/Seal is nuttig in elke apparatuur dat een door VFD aangedreven motor gebruikt.

Enkele toepassingen: luchtbehandelingsunits, ventilatoren, koeltorenventilatoren, elektromotoren etc.