Sentinel FBS : Informatie

De Sentinel Floating Brush Seal

De Inpro/Seal Sentinel FBS verlengt onderhoudsintervallen met 3-4 jaar ten opzichte van conventionele koolstof ringen die normaal gesproken 6-12 maanden meegaan voordat ze gaan lekken. Ontworpen als een “drop-in” vervanging voor bestaande koolstof ringen in Elliott YR machines, elimineert de Sentinel FBS dure modificaties aan behuizing alsmede het verwijderen van de rotor bij montage van afdichtingen.

De Sentinel FBS bestaat uit dicht op elkaar gepakte flexibele metalen borstels die meebuigen met veranderende spelingen tussen draaiende en stationaire oppervlakken. Deze unieke technologie biedt een extra bescherming tegen de gebruikelijke slijtage van de downstream koolstofringen en deze slijtage hierdoor vertraagt, waardoor minder frequent onderhoud nodig is, en dus vermindering van uitvaltijd en stoomlekkage optreedt. Zelf centrerend en licht van gewicht, laat Inpro/Seal Sentinel FBS's flexibele borstel inloop slijtage toe voor een optimale passing, hiermee draagt hij bij aan een voorspelbare lage en stabiele stoomlekkage over een langere levensduur in vergelijking met koolstof ringen.

Om een offerte aan te vragen voor uw Elliott YR stoom turbine, kunt u hier de Sentinel FBS Application Solution downloaden. Andere merken en modellen kunnen worden bekeken op een case-by-case basis.

Verminder periodiek onderhoud. Verminder stoom lekkage. Gemakkelijke installatie.

De Inpro/Seal Sentinel FBS

Kenmerken en voordelen:
  • beschermt 'downstream' koolstof ringen tegen vervuiling en hoge druk.
  • minder onderhoud, uitvaltijd en stoom lekkages.
  • voorkomt indirect ook schade aan lagers en lekkage naar de buitenlucht.
  • is een Plug-n-Play Split-Design dat een directe vervanging voor een koolstof ring biedt zonder noodzaak tot verwijdering van de rotor of dure modificaties aan de behuizing.
  • voorspelbare lekkage (laag en stabiel) gedurende een langere levensduur in vergelijking met koolstof ringen.
  • is zelf-centrerend en licht van gewicht.
  • maakt gebruik van een flexibele borstelafdichting die "inlopen van de borstels" toestaat om de passing te optimaliseren en elimineert tevens afwijkingen van onjuiste boorgat afmetingen.